KLIK DAN TERUS KLIK DISINI TANDA SOKONGAN ANDA

Masa Itu emas..

KLIK SINI

Followers

Terbaru

Tuesday, December 28, 2010

Kutipan Sumbangan Pembiayaan Rawatan Kanser Darah Zawawi

Hari ini tiba2 terbaca satu kisah yang dilalui oleh sebuah keluarga di dalam Facebook.........Tiba2 terbaca nama ibu pada si kecil yang sedang menderita adalah rakan satu pusat pengajian di Shah Alam "CIAST" dulu....." Kak Ronie " subhanallah besar sungguh dugaan yang dilalui oleh kak ronie...baru je kehilangan anak kecil nya disebabkan tersedak susu di pusat asuhan tahun lalu...sekarang satu lagi dugaan yang amat besar sedang dilalui oleh kak ronie apabila salah seorang anak pula disahkan menghidap penyakit kronik...."KANSER DARAH"

**Kak Ronie bertudung ungu
Gambar semasa di CIAST Shah Alam tahun 1997

Dugaan pertama kak ronie apabila kehilangan anak tercinta iaitu si kecil yang hanya baru beberapa bulan dilahirkan.

SEKARANG!!!!!
Seorang lagi anak Kak Ronie jatuh sakit dan berada pada tahap Kronik!!! 

Cahaya Hati Puan Rosnaini bt Aris ( Staff ILJTM )
ZAWAWI 
Disahkan menghidap penyakit kronik...."KANSER DARAH"

selepas kimo tahap 5 ( last kimo )


maklumat dari Facebook dari rakan2 yang ingin membantu 
http://www.facebook.com/event.php?eid=139859799404348


Buat teman-teman yang mengenali, saudara sesama Islam & 1Malaysia..

Bagi yang mengenali nama Zawawi (usia 3 thn lebih) mungkin tahu sejarah kesihatan yang semakin kronik dan merosot sejak beberapa bln kebelakangan ini. Semalam baru diketahui anak Pn Rosnaini bt Aris bahawa sel darah putih telah semakin membesar dan hampir menutup keseluruhan darah merahnya. Jika ini berlaku akan menyebabkan kegagalan sel darah merah membawa oksigen ke otak dan kesemua organ. Untuk pengetahuan semua Zawawi telah menjln rawatan Kimoterapi Tahap 5 (yg terakhir) pd bln Nov 2010. Doktor telah mengesahkan tiada lagi rawatan kimo buat Zawawi, dan sekiranya terjadi lg 'relapse' (sel darah putih berkembang semula) dia hanya blh bergantung pd ubat Kimo yg menelan belanja RM1500/ubat. Doktor juga telah memberitahu Pn Rosnaini & suami agar menyediakan wang sebyk RM160, 000 bagi menanggung kos perubatan & rawatan yg akan dijalani sekiranya ada penderma darah & transplant yg sesuai dgn jenis darah Zawawi iaitu darah jenis 'O' (terdapat kriteria tertentu bg darah jenis ini). 

Oleh yg demikian, atas dasar persahabatan & perasaan kemanusiaan, sy Fatimazuraida & Etty Nurulhuda ingin memohon jasa baik teman2, & saudara2, agar dpt panjang2kan info ini pada sesiapa agar dpt meringankan beban Pn Rosnaini sekeluarga baik dr segi kewangan ataupun bagi yg sudi menderma utk rawatan 'Bone Marrow Transplant - BMT' sila hubungi kami Fatimazuraida (0192320108 - defida012@yahoo.com.my) atau Etty Nurulhuda (0192197316 - uda06@yahoo.com). 

Moga Allah rahmati jasa baik anda dunia & akhirat. Amin.. 

Akaun utk Sumbangan : 


Akaun atas nama :ETTY NURULHUDA BT MOHD JOHAR @ MOHAMAD
Maybank Account : 164258370838


Nama Akaun : Definal bin Syofyan 
Akaun CIMB : 12260088442528" Saya mohon jasa baik rakan blogger agar sebarkan kisah ini agar dapat kita membantu meringgankan penderitaan Kak Ronie ini......pada yang ingin menyumbang sila guna no.acc diatas. Jika kak ronie terbaca blog ini saya ingin memohon maaf kerana tidak meminta izin dari kak ronie untuk membuat entry ini... apa pun niat saya dan rakan yang hanya ingin membantu saudara sesama islam yang memerlukan bantuan"


Terima kasih pada Tim Defida yang telah Created kisah ini Di FaceBook...kalau tak rakan2 lain tidak tahu kisah yang dilalui oleh KAK RONIE sekeluarga....

2 comments:

LYaFRINA said...

assalamualaikum..
saya akan bantu sebarkannya di blog saya juga

amraz_78 said...

Terima kasih semoga allah sahaja mampu membalas apa yang kita lakukan bagi membantu hambanya yang dalam kesusahan...

$1.3 Million everyday from Pay Per Click

$1.3 Million everyday from Pay Per Click
JOM JOIN!!!! BILA LAGI!!$1.3 Million everyday from Pay Per Click

jom klik.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SILA TINGGALKAN JEJAK BLOG ANDA DISINI-TERIMA KASIH

Terkini...