KLIK DAN TERUS KLIK DISINI TANDA SOKONGAN ANDA

Masa Itu emas..

KLIK SINI

Followers

Terbaru

Tuesday, December 28, 2010

Kutipan Sumbangan Pembiayaan Rawatan Kanser Darah Zawawi

Hari ini tiba2 terbaca satu kisah yang dilalui oleh sebuah keluarga di dalam Facebook.........Tiba2 terbaca nama ibu pada si kecil yang sedang menderita adalah rakan satu pusat pengajian di Shah Alam "CIAST" dulu....." Kak Ronie " subhanallah besar sungguh dugaan yang dilalui oleh kak ronie...baru je kehilangan anak kecil nya disebabkan tersedak susu di pusat asuhan tahun lalu...sekarang satu lagi dugaan yang amat besar sedang dilalui oleh kak ronie apabila salah seorang anak pula disahkan menghidap penyakit kronik...."KANSER DARAH"

**Kak Ronie bertudung ungu
Gambar semasa di CIAST Shah Alam tahun 1997

Dugaan pertama kak ronie apabila kehilangan anak tercinta iaitu si kecil yang hanya baru beberapa bulan dilahirkan.

SEKARANG!!!!!
Seorang lagi anak Kak Ronie jatuh sakit dan berada pada tahap Kronik!!! 

Cahaya Hati Puan Rosnaini bt Aris ( Staff ILJTM )
ZAWAWI 
Disahkan menghidap penyakit kronik...."KANSER DARAH"

selepas kimo tahap 5 ( last kimo )


maklumat dari Facebook dari rakan2 yang ingin membantu 
http://www.facebook.com/event.php?eid=139859799404348


Buat teman-teman yang mengenali, saudara sesama Islam & 1Malaysia..

Bagi yang mengenali nama Zawawi (usia 3 thn lebih) mungkin tahu sejarah kesihatan yang semakin kronik dan merosot sejak beberapa bln kebelakangan ini. Semalam baru diketahui anak Pn Rosnaini bt Aris bahawa sel darah putih telah semakin membesar dan hampir menutup keseluruhan darah merahnya. Jika ini berlaku akan menyebabkan kegagalan sel darah merah membawa oksigen ke otak dan kesemua organ. Untuk pengetahuan semua Zawawi telah menjln rawatan Kimoterapi Tahap 5 (yg terakhir) pd bln Nov 2010. Doktor telah mengesahkan tiada lagi rawatan kimo buat Zawawi, dan sekiranya terjadi lg 'relapse' (sel darah putih berkembang semula) dia hanya blh bergantung pd ubat Kimo yg menelan belanja RM1500/ubat. Doktor juga telah memberitahu Pn Rosnaini & suami agar menyediakan wang sebyk RM160, 000 bagi menanggung kos perubatan & rawatan yg akan dijalani sekiranya ada penderma darah & transplant yg sesuai dgn jenis darah Zawawi iaitu darah jenis 'O' (terdapat kriteria tertentu bg darah jenis ini). 

Oleh yg demikian, atas dasar persahabatan & perasaan kemanusiaan, sy Fatimazuraida & Etty Nurulhuda ingin memohon jasa baik teman2, & saudara2, agar dpt panjang2kan info ini pada sesiapa agar dpt meringankan beban Pn Rosnaini sekeluarga baik dr segi kewangan ataupun bagi yg sudi menderma utk rawatan 'Bone Marrow Transplant - BMT' sila hubungi kami Fatimazuraida (0192320108 - defida012@yahoo.com.my) atau Etty Nurulhuda (0192197316 - uda06@yahoo.com). 

Moga Allah rahmati jasa baik anda dunia & akhirat. Amin.. 

Akaun utk Sumbangan : 


Akaun atas nama :ETTY NURULHUDA BT MOHD JOHAR @ MOHAMAD
Maybank Account : 164258370838


Nama Akaun : Definal bin Syofyan 
Akaun CIMB : 12260088442528







" Saya mohon jasa baik rakan blogger agar sebarkan kisah ini agar dapat kita membantu meringgankan penderitaan Kak Ronie ini......pada yang ingin menyumbang sila guna no.acc diatas. Jika kak ronie terbaca blog ini saya ingin memohon maaf kerana tidak meminta izin dari kak ronie untuk membuat entry ini... apa pun niat saya dan rakan yang hanya ingin membantu saudara sesama islam yang memerlukan bantuan"


Terima kasih pada Tim Defida yang telah Created kisah ini Di FaceBook...kalau tak rakan2 lain tidak tahu kisah yang dilalui oleh KAK RONIE sekeluarga....

Tuesday, December 21, 2010

Mee Udang Kuala Sepetang---- >Mee Udang Mak Jah

 Perjalan selepas pekena Yong Tau Foo diteruskan ke satu lokasi yang kira wajib pergi le kalau dah sampai Taiping nie..... Apa lagi kalau Bukan Pekena Mee Udang kat Kuala Sepetang...


LOKASI yang tak asing lagi Ialah!!!!??????

MEE UDANG MAK JAH
Kampung Menteri, Kuala Sepetang



dulu tengok kedai nie...sempoi je... skrg dah maju dan menarik dengan hiasan2 yang Unik!!

lagi-lagi le yang tertera kat depan kedai tu arca yang dibuat dari dawai dan kulit kerang....

" MAK JAH"

Yang di tunggu-tunggu....apa lagi belek "menu" le... =D





Ok...Oder !!
1) Mee Udang Special ----> SATU

2) Mee Goreng Biasa  ----> SATU

3) Udang Goreng Tepung ---->SATU

 Yang nie Iqbal dah Book siap2 dah....

&

Bungkus Mee Udang Special....???...hehehehe.... tak boleh nak sumbat dah sbb masih kenyang lepas makan Yong Tau Foo kat Taiping sejam yang lepas...hahahaaaa =D

Selepas 1/2jam berlalu.....
.
.
.
V
.
.
.
.
V
.
.
.........
U



 SEBELUM...

 SELEPAS...hahahaaa =D

erkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!! :O

ALHAMDULILLAH.......




Next pic.....ROnda-ROnda JB


Thursday, December 16, 2010

Edisi jalan-jalan cari makan D' Taiping

Edisi lepas bermalam kat Hotel Flemington.....JOM JALAN-JALAN CARI MAKAN =D

LOKASI YANG DICARI......kat pekan Taiping je....

LOKASI..... Belakang balai BOMBA Taiping..

Yong Tau FOO...

"PUSAT PENJAJA TAIPING"


Masuk je jalan tu sebelah kanan terus ternampak leretan kedai Yong Tau Foo..



"Jom Pilih....."

Ini le hasil nya..... masa untuk makan :)

air dan Yong Tau Foo semua sekali RM38.00 sahaja

emmmmm......OK le =D

Tuesday, December 14, 2010

Ronda-ronda Tasek Taiping,Perak

Pagi nak kuar jalan-jalan tepi tasek nie tak boleh le pulak sbb hujan lebat.....huhuuuu :'(

so bila dah check out baru le dapat nak ronda2 tasek nie....







akhirnya jumpa sesuatu yang menarik....
.
.
.
.
.
.
.
.
...

keta mini tu.......

Yang Best nya ada sebijik yang pelik....BISING SEMACAM JE!!!!!!!
.
.
.
.
.
.
.


japppp......................
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nak sampai dah nie.........

.
.
....
JENG...JENG...JENG........

HAHAHAHAHAAAAAA =D

kete pengantin nie ada tin yang terikat kat belakang keta....patut le BISING SEMACAM JE..... hahahahaha =D

Sehari semalam bercuti di Taiping


Tahun nie 2010.. KPK-KTPC tempat keje le....wat makan malam kat Hotel Flemington,
Lake garden,Taiping.

gerak dari Sungai Petani ,Kedah jam 7:00 mlm

Target masa sampai Hotel Tepat Jam 8:30 mlm

Alhamdulillah tepat juga masa sampai di hotel check In dan terus pergi ke ruang makan yang dikhaskan untuk 
KTPC nye Dinner :)


Check In ambil kad je.....mcm mana yek lokasi bilik nanti......Tungguuuuu!!!!!

Apa lagi terus serbu le ruang makan sbb perut dah berbunyi...heheee =D


mcm2 lauk ada.... apa lagi serbu le... 


Hasil Serbuan !!!!...heheeee :D

Lepas makan dapat lak cenderahati..... alhamdulillah


BERATNYA.....!!!!!!!!!!! apa yek dalam nie??????

lepas makan Faham2 je le mata dah ngantuk..... zzzzz...

Apa lagi nak tengok le lokasi bilik 405 emmm.....harap2 betul2 berdepan dengan permandangan TASEK!!!

Jeng....Jeng.......YESSSS!!!!!!!!!!!!!!!!! mcm dalam gambar yang dapat dalam email..heheeee




Apa lagi anak tak sabar nak keluarkan semua permainan yang diorg bawa dari rumah...emmm....Layan je le :)

kat luar per........


permandangan depan tasek.....YESSS!!!!

KEESOKAN HARINYA PULAK
Permandangan di waktu pagi dari tingkap Hotel



Sarapan pagi 


Ok Le Nasi Lemak... 


Jam masih awal lagi....emmmm try tengok kolam renang kat atas bumbung Hotel pulak..heheee =D



Apa lagi abang dengan adik...terus tukar baju dan serbuuuu!!!!






Next Pic.....Tasek Taiping , Lepak makan Yong Tau Foo kat belakang Balai Bomba Taiping dan Mee Udang Kuala Sepetang.....Tungguuuuu :)

$1.3 Million everyday from Pay Per Click

$1.3 Million everyday from Pay Per Click
JOM JOIN!!!! BILA LAGI!!$1.3 Million everyday from Pay Per Click

jom klik.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SILA TINGGALKAN JEJAK BLOG ANDA DISINI-TERIMA KASIH

Terkini...