KLIK DAN TERUS KLIK DISINI TANDA SOKONGAN ANDA

Masa Itu emas..

KLIK SINI

Followers

Terbaru

Tuesday, October 30, 2012

Kayuhan karnival jelajah sihat peringkat negeri pulau pinang


Akhirnya dapat juga merasa kayuh basikal @ Gerek sendiri untuk Event nie...

Dari rumah jam 5.30 pg dah siap pasang carrier basikal kat belakang Viva...


dah siap pasang apa lagi ..... anak-anak terpaksa le letak kat rumah pengasuh sebab mak dan ayah nak bergerek bersama-sama...hehee..

Kira dari sungai petani nak ke jawi nie ambil masa 1 jam juga le... perrr...dah macam pelesit bawa VIVA siap Gerek 2 buah kat belakang....

Sampai je dah nampak ramai peserta dok sibuk turunkan basikal dan ada yang dah test kayuh...

Nak kata lambat dah macam lambat juga sampai apa lagi cepat-cepat turunkan basikal dan park keta kat tepi dewan jawi tempat event... 


Lepas daftar terus ambil baju  dan pasang no. plat pada basikal untuk event hari tu....


posing jap sebelum kayuh bermula..hehee 





Pihak penganjur Ilmu Bike Club dah nak start event kayuhan... ramai juga le..

* gambar dari Fb group IBC...Ilmu Bike Club





Pok cik nie kayuh dgn Gerek dalam cerita ali baba dah.....hehehee :D


Saya dan isteri layan kayuh dgn penuh semangat...cuba try test basikal sendiri...hehehe :D


Sampai je tempat sehat terus je cari air....sejuk..hahaa...siap ada buah apple dan pisang lagi..

Lokasi: Komplek Penjara Seberang Perai






Habis je ambil Oksigen dan tenaga tambahan terus kayuh semula sampai ke Dewan Jawi tadi..

Alhamdulillah dapat habiskan kayuhan dalam 33 km

sampai je makan lagi.....sebab perut dah '0'....hehee

nasi goreng  pun jadi le...



Sebelum balik tu sempat lagi jengah khemah pameran yang ada kat karnival jelajah sihat nie...












akhirnya sampai rumah dgn kepuasan +++ penat..hahahaaa :D















Thursday, October 18, 2012

Kayuhan untuk Event ke-2 dengan Gerek sendiri


EVENT KE-2

BERMULALAH KAYUHAN DENGAN BASIKAL SENDIRI NO. 304 & 305




KAYUHAN SEMPENA SAMBUTAN HARI TANPA TEMBAKAU 2012

ANJURAN KEMENTERIAN KESIHATAN

PERINGKAT NEGERI PULAU PINANG



Design baju oleh Ilmu Bike untuk Event ini...



*Gambar ada dalm fb heheee :D


nie ada sikit gambar laluan untuk event nanti....kira 100% on road :)




















JARAK LALUAN DALAM 33 KM+-......BOLEH TAHAN LE...


$1.3 Million everyday from Pay Per Click

$1.3 Million everyday from Pay Per Click
JOM JOIN!!!! BILA LAGI!!$1.3 Million everyday from Pay Per Click

jom klik.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

SILA TINGGALKAN JEJAK BLOG ANDA DISINI-TERIMA KASIH

Terkini...